Socker = drog

! Snälla läs hela, speciellt ni med barn. Se dokumentären om ni kan ! 

Jag tror nästan alla som läser detta har ett litet sockerberoende. Vist är det gott att ta en fika med sina vänner? Att köpa en godisbit när man går i mataffären och känner sig lite små hungrig. När det är dags för att handla lördagsgodis, man ska bara köpa lite godis och man går ifrån lösviktshyllan med minst halva påsen fylld med godis. När det är dags att ha mys framför tv så blir det en hel del godis kvar som man sedan går och 'tjuväter' under resten av veckan. 

Det värsta är att vårt beteende speglas av på våra barn. Det värsta är nog att vi förstår inte hur mycke socker våra barn får i sig av en glass, för en glass är väl inte nå mycket? Eller en bulle? 

I den här dokumentären får vi lära oss att allt barn äter får vi vuxna äta 2,5 gånger mer för att få i oss samma mängd i förhållande till kroppsstorlek och näringsintag. De socker som finns i en glass som vi ger vårt barn är lika mycket socker som att vi skulle äta Två och En Halv glass. Förstår ni vilken mängd det är?! 

Se dokumentären Mitt Sockersöta Barn, den finns på aftonbladet plus. Tyvärr måste du ha plus, tur har de erbjudande att testa på plus för 1kr. Det är superintressant och jätteviktigt att ta del på denna kundskap hur det påverkar vår kropp och sinne.

Vi har börja tänka om, vi konsumerar inte mycke socker. Vi är noga att allt vi köper ska innehålla mindre än 11g socker, har för mig att det var det som var gränsen när jag var med '100 dagar utan onödigt socker' Dock älskar vi att fika, det kommer bli en stor ändring på. Nu är det bara lördagsgotte som gäller och fika vid speciella tillfällen. Inte att vi går och tar en fika för att vi är sugen på något gott. 

[bilden är lånad från dokumentären]